Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Μαμα βγηκα με τους φιλους μου

αυτο το mail μου το εστειλε ενας φιλος μου. Ας το διαβασουμε και ας ειμαστε πιο προσεκτικοι με την ζωη μας και την ζωη των αλλων.



Μαμα βγηκα με τους φιλους μου.

Πηγα σε ένα παρτυ και θυμήθηκα αυτό που μου ειχες πει, να μην πιω αλκοολ.
Μου ειχες ζητησει να μην πιω επειδη θα επρεπε να οδηγησω μετα, ετσι ηπεια ένα αναψυκτικο. Ημουν υπερηφανη για μενα, γιατι ειχα ακουσει αυτό που τοσο γλυκα με ειχες συμβουλευσει πριν φυγω, να μην πιω αν πρεπει να οδηγησω, σε αντιθεση με αυτό που μου ελεγαν οι φιλοι μου.

Εκανα τη σωστη επιλογη η συμβουλη σου ηταν η σωστη.
Όταν το παρτυ τελειωσε ολοι μπηκαν στα αυτοκινητα τους χωρις να είναι σε θεση να οδηγησουν. Εγω πηρα το αμαξι μου ημουν σιγουρη ότι ημουν καθαρη.

Δεν μπορουσα να φανταστω μαμα αυτό που με περιμενε ... ..
Τωρα ειμαι εδώ ξαπλωμενη στην ασφαλτο και ακουω ένα αστυνομικο να λει «το παιδι που προκαλεσε το δυστηχημα ηταν μεθυσμενο».

Μαμα η φωνη του ακουγετε τοσο μακρυνη.
Το αιμα μου είναι παντου στην ασφαλτο και εγω προσπαθω με ολες μου τις δυναμεις να μην κλαψω.

Ακουω τους γιατρους να λενε ότι αυτή η κοπελα δεν θα τα καταφερει.
Ειμαι σιγουρη ότι το άλλο παιδι που οδηγουσε δεν το ειχε καν φανταστει όταν ετρεχε τοσο πολύ.
Στο τελος αυτος ειχε αποφασισει να πιει και εγω τωρα πρεπει να πεθανω.

Γιατι το κανουν αυτό μαμμα ? αφου ξερουν ότι θα κατασρεψουν ζωες ?
Ο πονος που νιωθω είναι σαν να με καρφώνουν χιλιαδες μαχαιρια.

Πες στην αδερφη μου να μην φοβηθει, στο μπαμπα να είναι δυνατος .
Καποιος επρεπε να πει σε αυτό το παιδι οτι δεν επρεπε να πιει αν θα οδηγουσε.
Ισως αν του το ελεγαν οι δικοι του όπως εκανες εσυ τωρα να ημουν ζωντανη ...

.. Η ανασα μου γινετε ολο και πιο αδυνατη και αρχιζω να φοβαμαι μαμα..

Αυτές είναι οι τελευταίες μου στιγμες και ειμαι τοσο απελπισμενη .
Θα ηθελα τοσο να σε αγκαλιασω μαμα ... .και να σου πω ποσο σε αγαπαω

Σε αγαπαω μαμα ... .αντιο!!! ..........


Αυτές οι λεξεις γραφτηκαν από μια δημοσιογραφο που ηταν παρον σε ένα δυστηχημα.
Η κοπελα ενώ πέθαινε ψυθιριζε αυτές τις λεξεις η δημοσιογραφος τις εγραφε σοκαρισμενη.
Η ιδια δημοσιογραφος αρχισε μια εκστρατεια εναντιον της οδηγησης υπο την επήρεια Αλκοολ.

Αν αυτό το μηνυμα εφτασε σε εσενα και το διαγραψεις χανεις την ευκαιρια , ακομα και αν δεν πινεις να δωσεις στους αλλους να καταλαβουν ότι και η δικη σου ζωη κινδυνεύει .

Αυτή η μικρη χειρονομια μπορει να κανει τη διαφορα

Στειλε το σε οσους γνωριζεις
Ευχαριστω

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

Κατηγορουμε τους Αμερικανους, τα δικα μας τα ξεχναμε?

Κατηγορουμε ολοι μας και δεν εννωω μονο μονο εμας τους Ελληνες αλλα ολοι οι λαοι του κοσμου μας τους Αμερικανους και ιδιεταιρα την αμερικανικη κυβερνηση για οτι γινεται σε αυτον τον πλανητη και πολλες φορες και εκτως του πλανητη μας. Οπως για τον πολεμο στο βιετναμ, στο ιρακ για την μολυνση του περιβαλοντος για τα παντα.
Αλλα σκεφτικε κανεις οτι ολοι οι λαοι οι οποιοι στο διαβα του χρονου ειχαν την τυχη να δημιουργησουν αυτοκρατοριες οπως οι ελληνικη αυτοκρατορια (Μ. Αλεξανδρος), οι αιγυπτιοι, οι κινεζοι, οι μογγολοι, οι ρωμαιοι,οι βυζαντινοι, οι οθωμανοι, οι αγγλοι με παρομοιο τροπο μεταχειριστηκανε τον υπολοιπο τοτε γνωστο κοσμο? Μπορει ολες αυτες οι αυτοκρατοριες το μονο που δεν εκαναν ειναι να μολυνουν το περιβαλον αλλα αν ειχαν την δυνατοτητα σιγουρα θα το εκαναν.
Και ιδιεταιρα εμεις οι ελληνες οταν βγαζουμε ολο αυτο το αντιαμερικανικο μενος σε πορειες και διαδηλωσεις και τους αποκαλουμε ΄΄φονιαδες των λαων΄΄ εχουμε σκεφτει οτι οι προγονοι μας σε δυο ιστορικες περιοδους κανανε ακριβως το ιδιο? Τι? Μα επιβαλανε την γνωμη τους στους υπολοιπους λαους. Αυτο κανεις και η σημερινη αυτοκρατορια. ΑΥΤΟ που θα καναμε εμεις παλι αν ειμασταν στην θεση τους.
Γι’αυτο την επομενη φορα που θα μας ερθει να φωναξουμε κατι εναντιον των Αμερικανων καλυτερα ιναι να σκεφτουμαι το ΄΄ενδοξο παρελθον μας΄΄. Καλα μας κανουν, και εμεις τα ιδια θα καναμε.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

ειμαστε τελικα ρατσιστες? β' μερος

Και ενω δεν πιστευω οτι ειμαστε ως λαος ρατσιστες υπαρχει ενα αλλο ειδος ρατσισμου που εχει κυριαρχισει παγκοσμοιος. Μιλαω για τον κοινωνικο ρατσισμο, μιλαω για τον ρατσισμο αυτον οπου ανθρωποι με ειδικα προβληματα ή ειτε ανθρωποι οι οποιοι εχουν καποια κιλα παρα πανω, ειτε δεν εχουν την κανονικη αναπτυξη δεχοντε καθημερινα την απορριψει απο ολους μας. Δεχομαστε καθημερινα εναν βομβαρισμο απο προτυπα μεσα απο την τηλεωραση και τον περιοδικο τυπο οπου θεση εκει εχουν μονο μοντελα απο ενα υψος και μετα καθως και απο καποια κιλα. Ολο αυτο εχει βεβαια και τα αρνιτικα του. Θυμαστε ποσες φορες τον τελευταιο καιρο εχουν ανακοινωθει απο τα Μ.Μ.Ε. ο θανατος καποιου μοντελου απο νευρικη ανορεξια? Αυτο το ειδους ρατσισμου δεν ενοχλη κανεναν απο εσας? Μονο τον εθνικο ρατσισμο ξερεται? Αυτος δεν ειναι ρατσισμος? Ειμαι σιγουρος ολοι μας εχουμε αποκλησει καποια ατομα ειτε απο δεσμο ειτε απο παρεα μονο και μονο της κοινωνικης θεσης του αλλου γιατι θεωρουμε οτι ειμαστε ανωτεροι απο εκεινους. Εγω παντως εχω γινει δεκτης πολλες φορες τετοιου ειδους ρατσισμου λογου ειτε του επαγγελματος μου ειτε λογο του σωματικης μου διαπλασεις και πολλες φορες και για τους τους δυο αυτους ΄΄συμαντικοτατους΄΄ λογους. Κανενας δεν κοιταζει τουν αλλον στην καρδια και στην ψυχη. Φιλοι μου αυτα ειναι ομως που μενουν παντα αναλιωτα και οχι το βαρος, η ομορφια και το τελεια σμιλεμενω με τις ωρες σε γυμναστηρια σωμα.γιατι δεν ξερεις ποτε το πως τα φερνει η ζωη.