Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

απο τον αιωνιο εφηβο


ΕΝ ONOMATI: μια ολόκληρη ανθρωπότητα αλυσοδεμένη από τα διάφορα ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ.
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: δήθεν της προόδου, στραγγαλίζουν την ανθρώπινη προσωπικότητα, μας μεταμορφώνουν σε θλιβερά τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ.
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: δήθεν της ειρήνης, οι εξοπλισμοί πάνε σύννεφο- πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια ξοδευοντε κάθε χρόνο για όπλα, σε δραχμές είναι ένα δισεκατομμύριο εκατομμύρια την ημέρα.
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: δήθεν της ελευθερίας, οι ένοχοι ηγέτες μας περνανε χειροπέδες, τυραννικά καθεστώτα σε πολλές μεριές της Γης, κάτεργα, εξορίες, ομαδικοί τάφοι εκτελεσθέντων μονό για τις ιδέες τους.
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: δήθεν της δημοκρατίας, αν τολμήσεις να έχεις διαφορετική γνώμη από την εξουσία, σου αφαιρούν το λόγο και την προσωπική ελευθερία, αν τολμήσεις να βγεις από το μαντρί, σε τρώει ο λύκος.
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: δήθεν της κοινωνικής δικαιοσύνης, ο κοινωνικός ρατσισμός θριαμβεύει, εκατομμύρια ανθρώπινα πλάσματα πεθαίνουν από την πεινά και την έλλειψη περίθαλψης και όχι μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και στην Ευρώπη και στην Αμερική, φτώχεια, στερημένη μίζερη ζωή, ρατσισμός, ενεργεία και αυτοκτονίες ανέργων.
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: πρέπει επιτέλους να λήξει η τραγική φάρσα.
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: δεν πάει άλλο, φτάνει πια, η από την ίδια τη φύση της ελεύθερη ανθρώπινη προσωπικότητα πρέπει να σπάσει τα δεσμά των ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ.
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ: δίνουμε σήμερα το σύνθημα της ασταμάτητης της απροσκύνητης μάχης εναντίον όλων των ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ.

Άνεμος Σωτηρίας από τα ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ

5 Νοέμβρη 98


απο την εισαγωγη του βιβλιου ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ, του αιωνιου εφηβου Αντωνη Σαμαρακη

7 σχόλια:

*gis είπε...

Μια συγκολιστική μορφη της ελληνικής λογοτεχνίας.
Κ μια αηδιαστικά εξοργιστική φωτο αυτή που έβαλες.

Βασίλης είπε...

φιλε μου, την φωτογραφια την κατεβασα απο το ιντερνετ πριν μερικες μερες, και ηθελα να την αναρτησω ως φορο τιμης για τους συνανθρωπους μας που βασανιζοντε και δολοφονουντε ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ της θρησκολυψιας της χωρας τους και των ''ηγετων'' της. Βασικα αυτη η φωτο ειναι η απαντηση σε παλιοτερη και ανεκδιηγητη δηλωση του προεδρου του Ιραν, οτι στο Ιραν δεν εχουν ομοφυλοφιλους.

Βασίλης είπε...

και για του λογου του αληθες, απο τον Σαπφικος Κοσμος: 19 Ioυλίου 2005: η (ανδρική) ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο Σαρία
ΔΥΟ ΝΕΟΙ ομοφυλόφιλοι απαγχονίστηκαν δημόσια στην πλατεία Ενταλάτ («Δικαιοσύνη»!), της πόλης Μασλάντ, βορειοανατολικό Ιράν.

Hfaistiwnas είπε...

Βία και ξανά μανά βία..
μήπως θα βοηθήσει να γίνει ο κόσμος καλύτερος;

Ανώνυμος είπε...

Φρίκη.

karkinos7 είπε...

ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ....

suncitizen είπε...

Το νόημα ατών των ενεργειών είναι να θυσιαστεί η προσωπική ελευθερία, έκφραση , βούληση, για να ζήσει η κοιωνία, οι πολλοί, η χώρα κλπ.
Θεωρείται πιο σημαντικό να μην εκφράζονται απόψεις, ή πρακτικές που δε συνάδουν με το δοκιμασμένο και σίγουρο.
Αν αυτοί οι νεωτερισμοί γίνουν καθημερινή πρακτική, το ρίσκο είναι μεγάλο.
Ακόμα και ο ίδιος ο άνθρωπος αρνείται πολλές φορές να παραδεχτεί ότι διαφέρει. Του το λένε και δεν το αποδέχεται. Προτιμά να ζει με ψευδαισθήσεις, παρά να αποδεχθεί τη διαφορετικότητά του.