Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Να βρίσω , να μην βρίσω, …….


Πριν αρχίσω να βρίζω, γιατί το νιώθω δεν θα μπορέσω να κρατηθώ σε αυτή την ανάρτηση, ας πάρω τα πράγματα από την αρχή για να σας βάλω και εσάς στο νόημα της ιστοριουλας μου, η οποία είναι 100% αληθινή.
Ένα βραδάκι ανέβηκα στην Λαμία, για να πάω από το ιντερνέτ καφέ ενός φίλου μου, δεν θυμάμαι ακριβώς για ποιο λόγο. Εκεί ήταν 2 φίλοι μου, ο Νίκος και ο Φώτης, σε λίγο ήρθε και η κοπέλα του Φώτη με την αδελφή της, πέρανε τα παιδία και βγήκαν έξω μιας και η αδελφή της κοπέλας του φίλου μου είχε γενέθλια. Την άλλη μέρα, κατά το μεσημεράκι, με παίρνει ο Φώτης τηλέφωνο για να μου πει ότι δεν μπορούσε να μου πει να πάω και εγώ μαζί τους, το προηγούμενο βράδυ, μιας και θα τους έβγαλε έξω η αδελφή της κοπέλας του. Του είπα ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και θεώρησα ότι το θέμα τέλειωνε εκεί. Εμ, έλα που έκανα λάθος.
Πριν μερικές μέρες βγήκαμε έξω για μπυριτσες, εκτός από εμάς τα 3 ρεμάλια, ήταν και η κοπέλα του Φώτη. Κάποια στιγμή κτυπάει το κινητό της και ήταν η αδελφή της, της είπε που ήμασταν, και η αδελφή της της λέει ότι θα έρχονταν για λίγο γιατί μετά είχε ραντεβού. Όσο κρατούσε η κλήση αυτή, είδα τον Νίκο που είχαν στραβώσει τα μούτρα του, που λέμε και εμείς οι χωριάτης (ευχαριστώ τον Θεό που με έκανε χωριάτη και όχι κανέναν ξιπασμένο κάτοικο πόλης, παιδία μην διαμαρτύρεστε, δεν σας παίρνει όλους η μπάλα). Με το που τελείωσε το τηλεφώνημα του λέει πειραχτικά ο Φώτης ότι κάτι πρέπει να παίζει μεταξύ της αδελφής της κοπέλας και ενός παιδιού, και η απάντηση του Νίκου ήταν ότι από τώρα το λυπόνταν το καημένο το παιδί. Τον ρωτώ το γιατί το λέει αυτό, μιας και με την κοπέλα δεν είχαμε ανταλλάξει πολλές κουβέντες, εκτός από ένα δυο γεια. Και τότε αυτό που μου λένε τα παιδία, θεωρητικά έπρεπε να με αφήσουν άναυδο, αλλά επειδή τα είχα ακούσει για πολλοστή φορά, δεν τους έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Λοιπόν η κοπέλα δεν γούσταρε την παρέα μου, και ήταν και ο λόγος που δεν με είχε καλέσει στα γενέθλια της γιατί είμαι ένας ‘’ μη εμφανίσιμος ΚΑΙ αγρότης’’.
Το μόνο που έχω να απαντήσω σε αυτά είναι ότι πρώτα από όλα τιμή μου και καμάρι μου που είμαι αγρότης, ούτε κλέφτης είμαι ούτε έμπορος ναρκωτικών, αλλά πάνω από όλα είναι επιλογή μου να ακολουθησω αυτό το επάγγελμα και αν ενοχλεί κάποιους το επάγγελμα μου, δεν σας γράφω ούτε δεξιά ούτε αριστερά, αλλά τσακκκκκ στην μέση. ( είναι από ανέκδοτο, θα το αναρτήσω κάποια άλλη στιγμή).
Τώρα όσο αφορά την εξωτερική μου εμφάνιση, προτιμώ να μην είμαι εμφανίσιμος στο σώμα, παρά στο μυαλό και στην ψυχή όπως θεωρώ ότι είσαστε εσείς που κρίνετε τους ανθρώπους μόνο και μόνο από την εξωτερική εμφάνιση και όχι από τι άνθρωπος είναι αυτός.


ΥΓ τελικά δεν έβρισα

4 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Μιλάμερ για κολλημένα άτομα αγαπητέ Βασίλη! Που το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τα γράψεις και να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια!
Δεν ζούμε στο μεσαίωνα με τις ταξικές ανισότητες.. οι φίλοι σου είναι φίλοι σου, αυτή δεν έχει κανένα λόγο να μπαίνει ανάμεσά σας..
Για κάνε ένα πάρτυ και κάλεσε τα παιδιά και άφησε αυτή έξω.. θα της έρθει καλά; Μα τι βλήματα κυκλοφορούν!!!
Μάλλον θα έπρεπε να ντρέπομαι που ήμουν μπογιατζής...

karkinos7 είπε...

Ορίστε μάλλον η κοπέλα ακόμα ζει στην εποχή των σπηλαίων.Ουδέν σχόλιο και δε θα πρέπει να σε απασχολεί καθόλου.

suncitizen είπε...

ίσως αν πάς στο ρηάλιτυ " Αγρότης μόνος ψάχνει" και γίνεις διάσημος, να ξεπεράσει τα κόμπλεξ της η κοπελίτσα... και άλλοι διάφοροι τέτοιοι που έχουν καβαλήσει καλάμια... ;))))

Kostas είπε...

Τώρα τι να πω εγώ! Σχεδόν με καλύψατε πλήρως. Αυτό που θέλω να αναφέρω, από προσωπική εμπειρία, είναι ότι άτομα σαν "τη φίλη μας", είναι τόσο κενόδοξα που δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολείται κανένας από εμάς που δημιουργούμε τα σχόλια και ακόμα περισσότερο ο γράφων το άρθρο, ο οποίος κατά τη γνώμη μου και από το τρόπο που γράφει, φαίνεται ιδιαίτερα αξιόλογο άτομο. Όσο για τη... φίλη μας, για να είναι σε θέση να κρίνει και να αξιολογήσει το χαρακτήρα του παιδιού που έγραψε το άρθρο, θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να είναι αξιόλογη ώστε να κρίνει κάποιον ως αξιόλογο. Ε, σε αυτόν τον τομέα έχει μεγάλη έλλειψη.
Εγώ συγκεκριμένα έχω τελειώσει πανεπιστήμιο, αλλά θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου εκτίμηση σε αγρότες, μπογιατζήδες (δεν το γράφω μόνο για τον Hfaistiwna, αλλά έχω αδερφικό φίλο μπογιατζή), γιατί τουλάχιστον όσους γνώρισα, όταν εξαιρετικά άτομα. Οπότε έχω μία μεγάλη εκτίμηση προς αυτούς.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να την αγνοήσεις, γιατί είναι το μόνο που της αξίζει.

Υ.Γ. Φίλε μου, μου είπες να σχολιάσω ό,τι θέλω από το blog σου και αυτό το σχόλιο μου είναι ένα δείγμα της εκτίμησής μου στο πρόσωπό σου.
Και μη στεναχωριέσαι όταν δεν αξίζει τον κόπο.