Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

Κατηγορουμε τους Αμερικανους, τα δικα μας τα ξεχναμε?

Κατηγορουμε ολοι μας και δεν εννωω μονο μονο εμας τους Ελληνες αλλα ολοι οι λαοι του κοσμου μας τους Αμερικανους και ιδιεταιρα την αμερικανικη κυβερνηση για οτι γινεται σε αυτον τον πλανητη και πολλες φορες και εκτως του πλανητη μας. Οπως για τον πολεμο στο βιετναμ, στο ιρακ για την μολυνση του περιβαλοντος για τα παντα.
Αλλα σκεφτικε κανεις οτι ολοι οι λαοι οι οποιοι στο διαβα του χρονου ειχαν την τυχη να δημιουργησουν αυτοκρατοριες οπως οι ελληνικη αυτοκρατορια (Μ. Αλεξανδρος), οι αιγυπτιοι, οι κινεζοι, οι μογγολοι, οι ρωμαιοι,οι βυζαντινοι, οι οθωμανοι, οι αγγλοι με παρομοιο τροπο μεταχειριστηκανε τον υπολοιπο τοτε γνωστο κοσμο? Μπορει ολες αυτες οι αυτοκρατοριες το μονο που δεν εκαναν ειναι να μολυνουν το περιβαλον αλλα αν ειχαν την δυνατοτητα σιγουρα θα το εκαναν.
Και ιδιεταιρα εμεις οι ελληνες οταν βγαζουμε ολο αυτο το αντιαμερικανικο μενος σε πορειες και διαδηλωσεις και τους αποκαλουμε ΄΄φονιαδες των λαων΄΄ εχουμε σκεφτει οτι οι προγονοι μας σε δυο ιστορικες περιοδους κανανε ακριβως το ιδιο? Τι? Μα επιβαλανε την γνωμη τους στους υπολοιπους λαους. Αυτο κανεις και η σημερινη αυτοκρατορια. ΑΥΤΟ που θα καναμε εμεις παλι αν ειμασταν στην θεση τους.
Γι’αυτο την επομενη φορα που θα μας ερθει να φωναξουμε κατι εναντιον των Αμερικανων καλυτερα ιναι να σκεφτουμαι το ΄΄ενδοξο παρελθον μας΄΄. Καλα μας κανουν, και εμεις τα ιδια θα καναμε.

1 σχόλιο:

Hfaistiwnas είπε...

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όντως, αν αναλογιστούμε το παρελθόν μας, δεν πρέπει να μιλάμε καθόλου και να αντιστεκόμαστε στις όποιες ενέργειες των λεγόμενων αυτοκρατοριών. Η σύγκριση που γίνεται όμως, το τώρα με το παρελθόν, δεν υφίσταται καθώς δεν είμαστε πλέον ο βάρβαρος λαός της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι τρελό να συγκρίνουμε δύο εποχές απόστασης περ. 2000 ετών για ευνόητους λόγους!!!!!! Βρισκόμαστε χρονολογικά στον 2ο αιώνα μ.Χ., νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρω πολλά παραδείγματα αλλαγών που συντελέστηκαν στα εκατοντάδες χρόνια που πέρασαν. Θα παραθέσω μερικά όμως προς κατανόηση των διαφορετικών εποχών. 1) Μορφωτικό επίπεδο. Η μόρφωση εξευγένισε πολλούς λαούς, έτσι όπως έγινε και με τον δικό μας. Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο και για κάποιους λαούς της Ανατολής, οι οποίοι όχι μόνο δεν μορφώνονται αλλά και ζουν σε συνθήκες 100 ετών πριν. Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις στις περιοχές αυτές που δυστυχώς μπορούν να ελέγχουν τους άμοιρους και να τους κατευθύνουν. 2) Επεκτατισμός. Σήμερα ο επεκτατισμός δεν είναι αυτοσκοπός ενός κράτους. Οι διαφορές λύνονται με το κυριότερο όπλο του ανθρώπου, τον λόγο.
Από την στιγμή που άνθρωπος κατάλαβε τις συνέπειες ενός πολέμου (αν και τα πρόσφατα γεγονότα, Α΄, Β΄ Παγκόσμιος, Βαλκανικοί κλπ, δείχνουν άλλα και ντρέπομαι), προσπάθησε να δημιουργήσει άμυνες που θα απέτρεπαν τα ατοπήματα. Υπάρχουν ένα σωρό οργανισμοί που δημιουργήθηκαν για αυτό τον σκοπό.
Οι σημερινοί αυτοκράτορες βλ. Αμερικανοί, δεν έχουν καταλάβει ότι σήμερα, όποιος κάνει πόλεμο, εξευτελίζεται διεθνώς (καθώς γυρίζουν πάλι πίσω στην εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, όχι μόνο προς τις πράξεις αλλά και ως μυαλά) και φυσικά δημιουργεί τα ανάλογα συναισθήματα. Δυστυχώς όμως δεν παύουν να είναι οι πιο δυνατοί, και να έχουν τις ιδιοτροπίες ενός 5χρονου. Γι΄ αυτό και όλοι προσπαθούν να τα έχουν καλά μαζί τους. Συλλογικά όμως δέχονται κριτική για τα έργα τους των οποίων οι συνέπειες αποτυπώνονται στη συνείδηση των ανθρώπων. Αν δεν είναι ικανοί να λύσουν τα προβλήματα τους με συζήτηση…είναι (μετά συγχωρήσεως) ζώα. Τα έβαλε με τους αναλφάβητους λαούς των ανατολικών χωρών, οι οποίοι ο μόνος τρόπος να χειρίζονται τις υποθέσεις τους είναι τα όπλα. Λογικό να καταλήξει σε πόλεμο και να δεχτεί την κατακραυγή από τον υπόλοιπο κόσμο. Η δικαιολογία των λάθος χειρισμών δεν είναι πλέον ανεκτή από πολλές πλευρές …. Ένα έθνος πολιτισμένο, όπως είναι το αμερικάνικο δεν μπορεί να συμπεριφέρεται όπως ένα έθνος των ελληνιστικών χρόνων. Είναι αδιανόητο!!!!!! Συνεπώς, δέχεται την κριτική όλων, μαζί και των Ελλήνων. Μήπως να υπενθυμίσω πόσο εύκολο θα ήταν να είχαμε πόλεμο με το γειτονικό κράτος εν ονόματι Τουρκία;